Warsaw Spirits Competition 2023
Wódka z Ziaren Kakaowca M. Pelczar Chocolatier – Podwójne Złoto w Warsaw Spirits Competition 2023
Ciesz się wyjątkowym doznaniem smaku i aromatu dzięki wódce z ziaren kakaowca od M. Pelczar Chocolatier, uhonorowanej podwójnym złotem na Warsaw Spirits Competition 2023. To niezwykłe osiągnięcie potwierdza wyjątkowość tego trunku, który powstał z pasji mistrza cukierników, Mirosława Pelczara, właściciela słynnej Pijalni Czekolady w Korczynie, Sanoku i Rzeszowie.
O konkursie
Warsaw Spirits Competition 2023 – to prestiżowe wydarzenie poświęcone sztuce destylacji i najwyższej jakości alkoholom. To wyjątkowa okazja dla producentów, ekspertów branżowych i miłośników alkoholi wysokiej jakości z całego świata, aby spotkać się w sercu Polski i docenić najnowsze osiągnięcia tego dynamicznego przemysłu. Przez pięć lat istnienia konkursu jury nagrodziło około 1000 alkoholi od blisko 120 producentów z ponad 30 państw. Nagrodzone produkty reprezentują różne kategorie alkoholi, od likierów, przez gin, rum, whisky, wódki, a także napoje typu hard seltzer, ready-to-drink czy przyprawy i toniki barowe. Przyznane medale są świadectwem jakości i rosnącej różnorodności rynku alkoholowego.
Wódka z Ziaren Kakaowca
W 2023 roku w sprzedaży pojawiła się niezwykła wódka o mocy 40%, wyrabiana z dodatkiem ziaren kakaowca pochodzącego z Dominikany, stworzona przez mistrza cukierników Mirosława Pelczara, właściciela Pijalni Czekolady w Korczynie, Sanoku oraz w Rzeszowie. Doskonały zapach kakao, czarnej wytrawnej czekolady z leciutką nutką wanilii, suszonej papryki, kukułki. Smak bardzo wytrawnej czekolady, suszonej papryki, przesusza śluzówkę, a jednocześnie wzmaga apetyt, świetne jako aperitivo. W finiszu wykwintna gorzka czekolada z suszonymi płatkami kwiatów, z solą.