Nagrody i wyróżnienia
Nagrody i wyróżnienia
Na swoim koncie cukiernik ma wiele sukcesów, osiągnięć i wyróżnień. Do najważniejszych z nich należą: dwukrotne uczestnictwo w Mistrzostwach Świata Cukierników – Rimini 2004 r. i Berlin 2006 r. oraz dwukrotne Mistrzostwo Polski Cukierników – I miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – juniorów – Bydgoszcz 2004 r. i I miejsce na Mistrzostwach Polski Cukierników – seniorów – Poznań 2005 r. Oprócz tego pan Mirosław jest laureatem Honorowej Odznaki za zasługi dla Polskiego Rzemiosła Cukierniczego przyznawanej przez Stowarzyszenie Cukierników i Lodziarzy Rzeczypospolitej (Warszawa 2004 r.), uczestnikiem prestiżowego konkursu o randze światowej – World Chocolate Master (Warszawa 2005 r.), który był eliminacjami do Mistrzostw Świata w czekoladzie, laureatem II miejsca w konkursie na najlepszy deser lodowy „Hit Sezonu” (Wrocław 2006 r.), zdobywcą III miejsca w finale konkursie na najlepszy deser lodowy „Hit Sezonu” (Sopot 2006 r.), I miejsca za najładniejszy tort weselny – Eurosweet (Warszawa 2006 r.) i II miejsca w konkursie na najlepszy deser lodowy „Hit Sezonu” (Wrocław 2007 r.). Talent cukierniczy Mirosława Pelczara został również uhonorowany wyróżnieniem za kreatywny udział w cukierniczym konkursie – Eurosweet (Warszawa 2006 r.) oraz wyróżnieniem za kunszt cukierniczy „Bakepol” (Kielce 2007 r.).
Pan Mirosław jest również członkiem Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy RP, a konkursów z jego udziałem nie sposób zliczyć. – Wszystkie tytuły jakie były w Polsce do zgarnięcia to mam – przyznaje skromnie. – Cały czas mam jednak w pamięci udział w konkursie Word Chocolate Master. To był bardzo ważny i prestiżowy konkurs związany z czekoladą, do którego dostaje się światowa czołówka cukierników. Uczestnicy byli dużo starsi i bardziej doświadczeni ode mnie, więc wtedy nie mogłem z nimi rywalizować, ale już sam udział w tak prestiżowej imprezie to było dla mnie duże wyróżnienie – dodaje mistrz sztuki czekoladowej.
Artykuły:
- NOWOŚĆ! Owoce i orzechy w czekoladzie – “Smaczne, bo Podkarpackie 2021”
- Doceń polskie – wyróżnienie czekolad do herbaty
- Doceń polskie – wielkie wyróżnienie czekolad „Desery Świata”
- Podkarpacka Nagroda Gospodarcza dla Pralin Kosmicznych
- TOP PRODUKT dla czekolad z linii „Desery Świata”
- Lider Regionu 2020
- Wyróżnienie w rankingu najciekawszych miejsc na Podkarpaciu
- Podkarpacka Nagroda Gospodarcza 2020
- Podkarpacka Nagroda Gospodarcza 2019
- TOP PRODUKT dla czekolad M. Pelczar – Doceń Polskie
- Wielkie wyróżnienie na Gali Agrobiznesu w Warszawie
- Konkurs AgroLigi
- I miejsce w kategorii rodzinnej XIX edycji ogólnopolskiego konkursu „Sposób na Sukces”
- M.Pelczar Chocolatier na targach ISM w Kolonii