Wielkie otwarcie ICE CREAM FACTORY – Fabryka lodów naturalnych na Podkarpaciu!

ICE CREAM FACTORY to jedyna taka fabryka lodów naturalnych na Podkarpaciu, a konkretnie w Korczynie koło Krosna. Od samego początku stawiamy na zdrowie i naturalność. Do produkcji lodów używamy składników najwyższej jakości, świeżych owoców i bakalii. Nie stosujemy mleka w proszku, stabilizatorów czy konserwantów. Wierzymy, że klienci coraz bardziej świadomie wybierają najlepsze dla siebie produkty. To dlatego tworzymy lody rzemieślnicze z pasją. Zdrowie nie jest modą na jeden sezon, dlatego warto zamienić tradycyjne lody na te naturalne. 

Lody naturalne – czym się wyróżniają?

W ostatnich latach można zaobserwować, że konsumenci wybierają to, co naturalne. Stajemy się coraz bardziej świadomi tego, że to właśnie natura daje nam to, co jest najzdrowsze dla naszego organizmu. Stabilizatory, wszelkie polepszacze, odbijają się na naszym zdrowiu. Z lodami jest dokładnie tak samo. 

Nawet wtedy, gdy jesteśmy na diecie, nie musimy obawiać się, że jedna gałka lodów ją zrujnuje. Ma ona ok. 300 kalorii. W lodach naturalnych przeważnie występują takie składniki jak jajka, mleko, śmietana, cukier, owoce, czekolada i bakalie. Wiele zależy od smaku, na jaki się zdecydujemy. Stawiając na lody rzemieślnicze, można w nich znaleźć kawałki świeżych owoców lub właśnie bakalii. W ICE CREAM FACTORY tworzymy lody oparte wyłącznie na naturalnych składnikach. To odpowiedź na potrzeby klientów, którzy chcą odżywiać się świadomie i racjonalnie. Przekąski nie muszą być złe dla naszego organizmu – pod warunkiem, że stawiamy właśnie na te naturalne. 

Dlaczego warto jeść lody naturalne?

Nasze lody bez wątpienia wyróżniają się unikatowym smakiem. Nieustająco testujemy, szukamy inspiracji, wszystko po to, by stworzyć najlepsze miejsce z lodami naturalnymi nie tylko na Podkarpaciu, ale i w całej Polsce. Klienci wiedzą, że wybierając nasze produkty, wybierają najlepszą jakość i wyborny smak! Ogromną zaletą lodów naturalnych jest to, że są one produkowane na miejscu. Mamy na bieżąco kontrolę nad każdym etapem ich produkcji. Sprowadzamy specjalne składniki, wybieramy świeże mleko, naturalną śmietanę, sezonowe owoce. Takie lody są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. 

W dzisiejszych czasach konsumenci są bardzo wymagający. Nic dziwnego, że chcą wiedzieć, z czego powstają lody naturalne. Liczymy się ze zdaniem naszych klientów, by móc na bieżąco korygować i udoskonalać receptury lodów. Ogromnym atutem są nasze lokalne produkty. Podkarpacie jest terenem, który słynie z regionalnych potraw. Ogromny wpływ na to mają właśnie nasze lokalne składniki. Wybieramy wyłącznie te świeże, sprawdzone, zdrowe. Wszystko to przekłada się na końcowy efekt, czyli przepyszne, naturalne, zdrowe lody rzemieślnicze.

Zalety jedzenia lodów

Wiele osób błędnie zakłada, że lody zawierają wyłącznie tłuszcz i cukier. Oczywiście, jeśli wybieramy te sklepowe, oblane obficie czekoladą niskiej jakości – pewnie tak jest. To dlatego kluczowe jest świadome wybieranie mrożonych przysmaków. Mogą one pełnić w diecie bardzo istotną rolę. 

Przede wszystkim lody zawierają białko, które daje siłę mięśniom. Wapń buduje kości, z kolei magnez, który możemy znaleźć w lodach czekoladowych, skutecznie uspokaja i łagodzi nerwy. Co więcej, lody dodają wigoru, poprawiają koncentrację i pamięć, gdyż zawierają węglowodany stanowiące energię dla mózgu oraz witaminy z grupy B wspomagające układ nerwowy.

Lody są także lekkostrawne, więc śmiało mogą je jeść seniorzy, kobiety w ciąży czy dzieci. Najlepszym wyborem będą lody naturalne, które zawierają pożyteczne bakterie wspomagające pracę układu pokarmowego. Lody mogą działać także przeciwkrwotocznie i przeciwobrzękowo. Wielu laryngologów zaleca ich jedzenie po usunięciu migdałków w celu uśmierzenia bólu i zmniejszenia opuchlizny. 

 

Galeria