Doceń polskie – Czekolady z linii „Desery Świata”
Artykuły powiązane z tym tematem:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Wszystkie produkty w M. Pelczar Chocolatier powstają z pasji. Staramy się rozwijać i wymyślać coraz to nowe produkty. Jedną z naszych autorskich linii są Desery Świata. To czekolady, które powstają z najwyższej jakości składników, a ich smaki nawiązują do najpopularniejszych deserów z całego świata, takich jak choćby Brownie, czy Creme Brulee. To tabliczki czekolady, do których przykładamy wielką wagę, bo są one dumą naszego Chocolatier. Wszystkie czekolady z tej niesamowitej linii otrzymały właśnie nagrodę “Doceń Polskie Top Produkt”. Jest to dla nas wielkie wyróżnienie i docenienie naszej pracy. Cieszymy się, że każdego dnia możemy się rozwijać i osłodzić życie czekoladą dzieląc się naszą pasją. Dziękujemy za zaufanie i wyróżnienie, a przede wszystkim zachęcamy do spróbowania czekolad z linii Desery Świata, które potrafią przenieść kubki smakowe w odległe zakątki świata!
10 tytułów TOP PRODUKT dla czekolad M. Pelczar
Za nami piąta ocena żywności organizowanych w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Jednym z laureatów audytu jest M. Pelczar Chocolatier. Certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” nagrodzono:
- Brownie – Czekolada gorzka z orzechami i kawałkami czekolady
- Creme Brulee – Biała czekolada z wanilią i karmelizowanym cukrem trzcinowym
- Fondant – Czekolada gorzka z malinami i wiśniami
- Lemon Tart – Biała czekolada z kruchymi ciastkami, skórką cytryny i bezikami
- Makowiec – Czekolada mleczna z makiem, rodzynkami i skórką pomarańczową
- Panna Cotta – Biała czekolada z wanilią, malinami i jeżynami
- Pavlova – biała czekolada z truskawkami i bezą
- Piernik – gorzka czekolada z miodem, migdałami, skórką pomarańczową i przyprawami korzennymi
- Tiramisu – mleczna czekolada z kawą, biszkoptami i migdałami
- Szarlotka – biała czekolada z cynamonem i szarlotką
Co ważne, propozycje otrzymały także zaszczytne tytuły TOP PRODUKT. Miano to jest zarezerwowane dla artykułów z maksymalną liczbą punktów (samymi „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Warunkiem uzyskania godła jest zdobycie minimum 7,5 pkt. Każdy artykuł jest sprawdzany indywidualnie przez wszystkich członków Loży Ekspertów. Znak programu podkreśla nie tylko polskie pochodzenie żywności, ale oznacza przy tym, że sygnowane nim wyroby zostały pozytywnie ocenione przez specjalistów z branży spożywczej.
„Cudze chwalicie, swego nie znacie” – powiedzenie powszechnie znane i często używane. – My staramy się, by wyszło z obiegu w branży spożywczej. Program „Doceń polskie” koncentruje się bowiem na propagowaniu tego, co rodzime. Polska żywność oraz polskie firmy spożywcze mają do zaoferowania krajowym konsumentom doskonałej klasy produkty, jak chleb czy szynka tradycyjna. Pragnąc ich docenić oraz wyróżnić spośród wyrobów dostępnych na rynku przyznajemy certyfikat jakości produktu. Każdy wyrób otrzymuje go dopiero po przeprowadzeniu przez naszych ekspertów audytu i uzyskaniu pozytywnej oceny – mówi organizatorka Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, Karolina Szlapańska.