Czekolada różowa RUBY – Skąd się wzięła?

Czekolada Różowa RUBY

Czekolada różowa, czyli ruby chocolate, zwana jest inaczej czekoladą rubinową. Wytwarza się ją w sposób naturalny – z ziaren kakaowca. Jej znakiem rozpoznawczym jest to, że posiada unikatową jagodową nutę smakową. Pozbawiona jest wszelkich sztucznych dodatków – zarówno jeśli chodzi o smak, jak i kolor.

Skąd się wzięła różowa czekolada?

Czekolada Ruby to pierwsze odkrycie w świecie czekolady od lat 80. ubiegłego wieku – wtedy właśnie odkryto białą czekoladę. W naszym asortymencie różową czekoladę można dostać w kilku wariantach, m.in. w postaci ciasteczek, płynnej – do rozpuszczenia w filiżance z gorącym mlekiem, jako tabliczkę, prawdziwą czekoladę pitną różową, w duecie z gorzką czekoladą, z truskawkami i miętą, z żurawiną i migdałami. Stale poszerzamy ofertę, dlatego warto sprawdzać nowości.

Różowa czekolada zachwyca i zaskakuje – nie tylko, jeśli chodzi o kolor, ale także wyborny smak. Ziarno kakao, które jest wykorzystywane do produkcji naszych czekolad, pochodzi z Wybrzeża Kości Słoniowej. Zostało odkryte dopiero w 2018 roku. Czekolada Ruby posiada standardowy poziom płynności. To dlatego możliwe jest wytwarzanie różnego rodzaju deserów.

Hit wśród łakoci

Czekolada z różowego ziarna kakaowca to najnowszy hit wśród światowych łakoci. Smakuje zupełnie inaczej niż znane dotąd gatunki czekolad – to właśnie czyni ją wyjątkową. Co więcej, jest to naturalny smakołyk bez dodatku barwników. Już podczas pierwszych degustacji, czekolada różowa wywołała niemałe zamieszanie. To dlatego, że każdy, kto miał okazję jej spróbować, był zaskoczony nietuzinkowym smakiem.

Obok gorzkiej, mlecznej i białej czekolady, różowa czekolada jest czwartym znanym gatunkiem. To prawdziwie drogocenne dzieło, które wyróżnia się subtelnym, kwaskowato-jagodowym smakiem. Bez wątpienia czekolada Ruby to pełnoprawna czekolada z ziaren kakaowych. Choć wygląda niespotykanie, nie ma tutaj miejsca na sztuczne ulepszacze. Tajemnica koloru tkwi w technologii przetwarzania ziarna kakaowego. Produkt pochodzi z niesfermentowanych ziaren kakaowych lub fermentowanych co najwyżej 3 dni, poddanych działaniu kwasu. Zakwaszenie pozwala na wydobycie z ziaren rubinowego bądź fioletowego koloru miazgi.

Rubinowa czekolada

Niezależnie od tego, w jakim wydaniu spróbujemy czekolady z różowego ziarna kakaowca, zawsze wyróżnia się ona oryginalnym smakiem na tle innych gatunków. Jest delikatna, kremowa, z wyrazistą nutą jagodową. Można ją jeść jak klasyczną czekoladę lub topić i wykorzystywać do deserów. Czekolada Ruby nie jest powszechnie dostępna – można ją nabyć właśnie w naszej ofercie, by mieć pewność, że jest stuprocentowo naturalna.

Naszą czekoladę możesz kupić na stronie: https://mpelczar.pl/czekolady-rozowe-ruby-c-53.html

Czekolada różowa RUBY – Skąd się wzięła?
5 (100%) 1 ocen